Снимка: БГНЕС

Нюкасъл шокира и разби с 3:0 Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" и се класира за ¼-финалите в турнира за Купата на Лигата на Англия (Карабао Къп). С този категоричен успех над съперника си "свраките" взеха и сладък реванш от „червените дяволи“ за загубата с 0:2 на финала на надпреварата през февруари.

Така Нюкасъл отстрани от турнира актуалния носител на трофея, след като в предишния кръг стори същото и с шампиона на Англия Манчестър Сити. Напълно заслуженият успех за гостите донесоха Мигел Алмирон (28), 0:2 Люис Хол (36) и 0:3 Джо Уилок (60).

Хората на Ерик тен Хаг изиграха поредния си безобразен мач и регистрираха втори пореден крах у дома с 0:3 след катастрофата в дербито на Манчестър срещу Сити. Така Юнайтед загуби последователни домакински мачове с 3+ гола за първи път от октомври 1962 г. Победата на Нюкасъл пък е най-голямата като гост над „червените дяволи“ от септември 1930 г., когато печели със 7:4. Именно оттогава датира и случаят, в който „свраките“ повеждат с 3:0 в „Театъра на мечтите“, стигайки и до крайния успех над именития си съперник.

Поражението на „Олд Трафорд“ на практика влезе в историята, след като Ман Юнайтед допусна повече поражения в „Театъра на мечтите“ за 10 години след напускането на Алекс Фъргюсън, отколкото за целия 27-годишен престой на Съра начело на отбора - 35.

Тежката загуба със сигурност разклаща още по-сериозно стола и на мениджъра Ерик тен Хаг.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase