Снимка: БГНЕС
fallback

Състезателните права на италианския национал Сандро Тонали бяха спрени за 10 месеца заради нарушение на правилата за хазарт.

Тонали, който през лятото се превърна в най-скъпия италиански футболист в историята с трансфера си от Милан в Нюкасъл, се призна за виновен и съдействаше на разследването на италианската прокуратура и местната футболна федерация.

23-годишният халф е залагал на мачове, включително и на победи на Милан, докато играеше за "росонерите". Той бе застрашен от 3-годишно наказание, но заради съдействието си получава по-малко наказание и няма да играе футбол в следващите десет месеца. Цялото наказание на Тонали е за 18 месеца, но осем от тях ще бъдат отделени за рехабилитация и поне 16 посещения на терапевтични сеанси.

По този начин Сандро Тонали ще пропусне остатъка от сезона на Нюкасъл и няма да може да играе на Евро 2024, ако Италия се класира за турнира. Халфът няма да играе и в началото на следващата кампания във Висшата лига.

По същия случай играчът на Ювентус Николо Фаджоли бе наказан за осем месеца, а футболистът на Астън Вила Николо Дзаниоло бе разпитан от прокуратурата, но все още не е ясно дали ще бъде наказан.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Тра ла ла

преди 6 месеца

Какъвввв глупакккк.

1

Анонимен

преди 6 месеца

А Италия да не са се класирали случайно?Нищо чудно и да отпаднат от европейското.

fallback