Снимка: БГНЕС

"В четвъртък (26 октомври) в 12:00 ч. ще се проведе Изпълком. Там ще се реши кой ще бъде селекционер. С тази задача е натоварен Георги Иванов, който води разговори за нов треньор, така че ви моля за малко търпение". Това разкри вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков пред БНТ във връзка с очакваната смяна на селекционера на България Младен Кръстаич.

"Лъвовете" се представиха много слабо в квалификациите за Евро 2024 под ръководството на Кръстаич и той почти сигурно ще бъде сменен през следващата седмица. "За мен са важни футболистите, а не толкова треньора. Той трябва да има авторитет и добра визитка. Колко имена изхабихме заради слабата игра на футболистите? И Стоичков, и Пенев, и Хубчев, Мъри също беше селекционер. Играчите просто трябва да знаят, че когато дойдат в националния отбор трябва да се "сбият". Никого няма да караме насила да става треньор. Имахме и надежди за Кръстаич, но не се получиха нещата", каза Лечков.

Лечков коментира и предизвикалите скандал свои думи, в които заяви, че художествената гимнастика, борбата и волейболът също нямат успехи. "Дадох пример, че другите спортове се финансират от държавата. За едните тя е майка, за футбола е мащеха. Ние сме най-голямата и същевременно най-независима и богата организация. Футболът се справя сам. Всички играчи, които идват в националния отбор са обгрижени и в по-голямата част от клубовете си получават заплатите навреме. Работата на БФС е да контролира тези неща", каза вицепрезидентът на БФС.

За пореден път Лечков изтъкна, че ръководството на БФС няма вина за състоянието на футбола в България. "Ние сме подредили къщичката на футбола. Направихме и база. Нашата работа не е да седим по терените, това е задача на лицензираните треньори, на техническите директори и на собствениците на клубовете. Аз бих поел вина и да подам оставка, но кажете ми къде вие откривате моя или наша грешка? Разбирам го всичкото това недоволство. Аз винаги след мачовете заставам пред камерите и още преди 15 години казах, че нямаме достатъчно класа. Ако имаме силно вътрешно първенство, от което футболистите излизат и се реализират навън, тогава ще имаме и добър национален отбор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase