Снимка: БГНЕС

Голямата българска звезда на световния тенис Григор Димитров подкрепи кампанията за популяризиране на масовия спорт в България на Министерството на младежта и спорта - "Спортът е за всички".

Григор Димитров е първата голяма спортна звезда с послание към младите, след като спортният министър Димитър Илиев даде старт на кампанията. Реално това е и първият министър на спорта, чиято дейност е подкрепена с публично изявление от Григор Димитров по време на кариерата му като най-успешен българин в световния мъжки тенис.

"Никога не е късно да започнеш да спортуваш. Важно е за всеки. Вярвам в това, защото спортът е здраве, мотивация и, вероятно, път към успеха. Аз съм Григор Димитров и подкрепям кампанията на Министерство на младежта и спорта за масовия спорт", казва Григор Димитров.

„Спортът изгражда уникални качества у нас – учи ни на дисциплина, на труд, да играем честно. Придобиваме самочувствие и увереност. Затова се обръщам към всички българи – намерете време да спортувате, защото това е инвестиция във вас самите“, призовава министърът на спорта Димитър Илиев при старта на кампанията.

А от ведомството му уточниха, че така започва поредицата, в която големите имена на българския спорт в специално заснети видео материали споделят за избора си да посветят живота си на спорта, за неговата движеща сила и за пътя им към успеха като реализирани личности и спортисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase