Снимка: БГНЕС
fallback

Александър Везенков подписа договор за 3 години с тима от НБА - Сакраменто Кингс.

В първия сeзон от престоя си Калифорния Саша ще получи - $6,341,464. Възнаграждението му ще расте с по около 300 000 долара на година. През сезон 2024/25 заплатата на българина ще е $6,658,536, съобщават от БГНЕС.

В последната година от настоящия си договор е предвидено Саша да получи $6,975,609.

Сакраменто официално обяви трансфера на Александър Везенков едва преди пет дни. Сделката бе финализирана още в началото на месеца. Самият Везенков дори бе в САЩ, за да се запознае с новите си съотборници и да изгледа два тенхи мача от Лятната лига на НБА. Отвъд океана той се видя още с треньора Майк Браун и собственика на клуба Вивек Ранадиве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Така е ..

преди 9 месеца

Това щатите , ей ! Там не се играе за потупване по рамото и ободряващ шамар зад врата , като при нас.

19

Анонимен

преди 11 месеца

Е и, вие ли ще му ги харчите?

18

Анонимен

преди 11 месеца

До Анонимен,к.10 Майката на Ал.Везенков не е гъркиня, а чистокръвна българка, Отиде с бащата на Александър в Кипър, там Александър се роди и израсна, и оттогава не си спомням майка му да е идвала в Ботевград. Ал. знае много добре български език, но животът му покрай баскетбола е свързан с Гърция, макар че играе в българския национален отбор - колкото за 2-3 българи национали. Да му пожелаем успех в Сакраменто и да се сработи със силовия американски маниер на игра.

fallback