Снимка: БГНЕС

Англия се класира на ¼-финалите на Евро 2024 благодарение на уникален късмет и инфарктна 120 – минутна драма на стадион "Фелтинс Арена" в Гелзенкирхен. "Трите лъва" победиха с 2:1 Словакия след продължения, като се виждаха извън турнира до 5-ата минута на добавените минути на редовното време, но тогава възкръснаха от ада и поне на този етап спасиха главата и на селекционера си Гарет Саугейт, пишат от Gol.bg

Словакия се размина на косъм с първата истинска сензация на шампионата в Германия, след като поведе с попадение на Иван Шранц в 25-ата минута. В крайна сметка англичаните оцеляха, а в герои се превърнаха двете най-големи звезди в тима им Джуд Белингам и Хари Кейн. Перлата на Реал Мадрид изравни със страхотна задна ножица в 5-ата минута на добавеното на редовното време. Нападателят на Байерн пък донесе пълния обрат още в началото на първото продължение. Любопитното е , че това бяха единствените два точни удара на Англия през целия мач.

Англия изигра изключително слаб мача за претенциите си и за факта, че разполага с най-скъпия отбор на шампионата. В редиците на „Трите лъва“ с пълна сила лъсна липсата на креативност в офанзивен план.

Иначе, англичаните пратиха още веднъж топката в мрежата на Дубравка, но попадението на Фил Фодън в 50-ата минута бе отменено заради засада. Веднъж и гредата спаси словаците при страхотна тупалка на Деклан Райс.

Така Англия ще играе срещу Швейцария ¼-финалите. Двубоят е на 6 юли на стадиона в Дюселдорф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase