Снимка БГНЕС
fallback

Българският атлет Тихомир Иванов остана на 2-о място в скока на височина на Балканиадата по лека атлетика в Кралево (Сърбия). 29-годишният плевенчанин скочи 2.25 метра и даде резултат с 3 сантиметра по-слаб от този на Алперен Аджет. Турчинът стана за втори път в кариерата си балкански шампион, а за лекоатлета на клуб Берое (Стара Загора) остана сребърният медал, съобщава БНР.

Алперен Аджет и Тихомир Иванов реално превърнаха състезанието в двубой, но в крайна сметка титлата спечели турчинът. Третото място е за сърбина Славко Стевич, който остана с 2.18 м.

Самият Иванов остана на 5 см от най-доброто си постижение в кариерата, което е 2.30 метра и с него той спечели Универсиадата през 2019 г. Все пак това беше единственият медал за България в днешния ден. Турция оглави подреждането по нации, след като атлети на страната взеха общо 13 отличия - 5 златни и по 4 сребърни и бронзови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 месеца

Поздравления! При тези обстоятелства на конкуренция в страната, при това неглижиране на леката атлетика на ниво министерство, трудно може да се очаква масово високо ниво на състезатели от България. ББ строи с европейски пари стадиони по села с население 500 души, а в областните центрове няма елементарна база за най-класически дисциплини, Няма да има и треньори вече! Затова пък е пълно с биячи и биячки, съобразно вкусовете на "елита",

2

Анонимен

преди 9 месеца

Леката атлетика е спорт. За разлика от футбола.

1

Анонимен

преди 9 месеца

Колко пачки взема за 2-рото място :)))

fallback