Снимка: БГНЕС
fallback

Чакането свърши! Александър Везенков взе решение да продължи кариерата си в тима от НБА - Сакраменто Кингс.

27-годишният български национал ще подпише тригодишен договор за 20 милиона долара, твърди Адриан Войнаровски от ESPN.

Контрактът на Везенков с Олимпиакос включва откупна клауза за НБА в размер на 1,5 милиона долара. Според регламента Сакраменто обаче ще плати половината, останалата част ще бъде покрита от самия играч.

Изглежда собствениците на тима от Пирея - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос, не са успели да впечатлят достатъчно Везенков, въпреки твърденията, че са склонни да направят всичко възможно, за да задържат Саша.

Войнаровски дава ласкава оценка за Везенков и очаква той да играе ключова роля за тима си, който ще се състезава в Западната конференция. "Българинът е смятан за един от най-постоянните стрелци в света. Той има 40% от зоната за три точки в Евролигата и забележителната ефективност от 63% при стрелбата за две точки", посочва анализаторът.

Саша прекара последните 5 сезона в Олимпиакос, като беше избран за MVP в последното издание на Евролигата. А през последните два сезона попадна в идеалната петица на най-силната надпревара на Стария континент.

Първият представител на България в Лигата на извънземните е Георги Глушков, който през 1985 г. преминава във Финикс Сънс. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

читалище заря

преди 10 месеца

как изглежда заглавието на читалището и как изглежда от американски спортен канал : BREAKING: Sacramento Kings have signed 69 reigning EuroLeague MVP Sasha Vezenkov to a 3-year, $20 Million deal.Vezenkov, 27, averaged 17.6 PPG & 7.0 RPG on 54.6 FG% & 39.8 3P% in 2022-23 for Olympiacos.Did Sacramento just find the next European NBA star? читалище, закривай.

48

Анонимен

преди 10 месеца

Ей пипъл, ту партс. Защо хулите момчето, с един аршин, като всичките ни паднали, т.н. звезки, като той няма нищо общо. Игра си здраво за гърците, не му гледам през ден *** клипчета, не чувам коя *** обърнал и забил. На върха на европейската си слава, НЕ ОТКАЗА да играе за българия, като македончето, хасковския монарх от Монако, казойски. Няма его и обида , която да те откаже да играешза БЪЛГАРИЯ.Успех на Везенков! По темата, що така бе хора?...

47

Анонимен

преди 10 месеца

Евала на Сашо, всички разбирачи дето викат ,че не бил българин, да видят за кой национален избра да играе, можеше да играе за много пари в гръцкия национален рамо до рамо с Янис, малко биха го направили това. Успех момче!

fallback