Снимка: БГНЕС/EPA

Александър Зверев се класира за 1/4-финалите на Откритото първенство на Франция, след като преодоля Григор Димитров с 6-1, 6-4, 6-3 за близо два часа и 20 минути игра. Първата ни ракета имаше своите възможности и моменти, особено във втория и третия сет, но в крайна сметка преклони глава пред германския си съперник.

Зверев започна много устремно срещата и след два пробива имаше комфортен аванс от 4-0, а докрая на сета даде само гейм на българина.

Във втората нашият тенисист спаси две възможности за пробив пред 22-ия в схемата в третия гейм, преди да стигне до първия си пробив в мача за аванс от 3-2. Димитров имаше трудности да удържи сервиса си в следващия гейм, отразявайки две точки за рибрейк, но след това имаше цели четири шанса за 5-2, които не оползотвори. Стигна се до връщане на пробива, а Зверев натисна в десетия гейм и сломи Григор при петия си сетбол. Германецът дръпна с пробив и 3-0, като спаси седем точки за пробив в двата си сервис гейма. Българският му опонент успя да докара нещата до 3-3, но изигра лош гейм при 3-4, след който бе пробит, и всичко приключи при сервис на Зверев.

Димитров не направи нито един ас в срещата, като допусна шест двойни грешки. Той спечели едва 27% от точките на втори сервис в целия мач, а огромната разлика между двамата дойде при уинърите и непредизвиканите грешки - Зверев завърши с отрицателен баланс, при 24 на 27, но 32-годишният хасковлия се отчете с 14 завършващи удара и цели 50 непредизвикани.

Димитров не успя да прескочи осминафиналната фаза на Ролан Гарос за втори път, след като през 2020 отстъпи на Стефанос Циципас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase