Снимка БГНЕС

Милиардерът сър Джим Ратклиф, който е известен като най-богатият британец, скоро ще се сдобие с контролния пакет акции на "Манчестър Юнайтед". Това твърди в днешния си брой вестник "Сън".

Настоящите собственици на "червените дяволи" - семейство Грейзър, са предпочели неговата оферта, вместо на бившия катарски банкер Шейх Ясим Бин Хамад Ал Тани. Преди няколко месеца американската фамилия обяви, че продава клуба. Исканата от тях цена бе 6 милиарда паунда.

Офертата на Ратклиф била в размер на 5 милиарда паунда, предава още английският таблоид. А Грейзър били склонни да я приемат, въпреки по-малката сума.

Първоначално се очаква Ратклиф да придобие 50% от клуба и постепенно да увеличи акциите си. Структурата на оферата също е нещо, което е накарало американците да харесат най-много това предложение.

Според Bloomberg Billionaires Index финансовото състояние на Ратклиф възлиза на 22,4 млрд. долара, което го прави 50-тия най-богат човек на планетата.

Той e известен и с подкрепата си за Брекзит - навремето обеща да остане във Великобритания, ако страната напусне Европейския съюз. Жител е обаче и на Монако.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase