Снимка: Lap.bg

Виктория Томова записа рекордно класиране в световната ранглиста по тенис, а Григор Димитров запази своето място.

Томова прелетя 12 места до върховото за нея 87-о. Тя отпразнува 28-ия си рожден ден в Дубай, където преодоля квалификациите на WTA 1000 турнира, а после в основната схема победи Кая Канепи, преди да отстъпи на третата в света Джесика Пегула в три сета. Това донесе 90 точки за ранглистата на Виктория.

Гергана Топалова напредна с пет места до номер 316. В първите 500 са още Изабелла Шиникова (№394) и Джулия Терзийска (№476).

На върха челната тройка е Ига Швьонтек, Арина Сабаленка и Пегула.

При мъжете Григор Димитров отново е 25-и в класацията след четвъртфинала в Марсилия, предаде БНР. Тази седмица 31-годишният българин ще се готви за Мастърс 1000 турнира в Индиън Уелс, който започва на 8 март.

Адриан Андреев изкачи две места до 202-ото. Димитър Кузманов пък прогресира с 12 позиции и тази седмица е номер 204 в света след четвъртфинала на чалънджъра в Бенгалуру.

Продължава да води Новак Джокович, който се завръща на корта след титлата на Откритото първенство на Австралия. Сърбинът ще играе в Дубай и в първия кръг среща чеха Томаш Махач. След него са Карлос Алкарас, който загуби финала в Рио де Жанейро от Камерън Нори, и Стефанос Циципас.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase