Снимка: БГНЕС/EPA

Григор Димитров изигра страхотен двубой, но загуби от Новак Джокович с 6:7(7), 3:6, 4:6 в третия кръг на Australian Open.

Двубоят започна кошмарно за хасковлията, който допусна пробив в първия гейм в срещата и нещата вървяха в полза на сервиращия до 3:5. В деветия гейм Димитров беше разклатен, но показа страхотен характер и отрази три точки за пробив.

Това от своя страна се отрази на сърбина, който беше пробит, а не след дълго нашето момче сътвори пълен обрат и поведе с 6:5 гейма. Ноле спаси два сетбола и докара нещата до тайбрек, където дръпна с 4-1 и 6-5 точки, но Григор не се предаде и на свой ред стигна до сетбол - своя трети в първата част. За съжаление 9-кратният победител в турнира демонстрира характера си и отново се спаси, за да затвори частта с 9-7 точки в своя полза.

Във четвъртия гейм на втория сет Димитров отново се пребори и отрази три брейкбола, но още в следващия си сервис гейм беше пробит - при първата възможност за Новак. И докато първият сет продължи 79 минути, вторият беше затворен от Джокович едва за 47 минути, като куриозното е, че Григор имаше цели 5 аса, срещу нито един за противника му.

Още за срещата четете в Gol.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase