Снимка: БГНЕС

Манчестър Юнайтед победи с 2:1 градския съперник Сити в голямото дерби от 20-ия кръг на Висшата лига, играно на стадион "Олд Трафорд".

Първото полувреме не предложи много интересни моменти, но след почивката нещата рязко се промениха и сблъсъкът покри големите очаквания.

В 60-ата минута Сити поведе с първия си точен удар чрез Джак Грийлиш. "Червените" дяволи обаче направиха пълен обрат с голове на Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд. При първото попадение обаче имаше явна засада, която съдиите не отсъдиха, а ВАР дори не разгледа ситуацията допълнително.

После Сити поиска дузпа за фаул срещу Ерлинг Холанд, но съдиите, водени от Стюарт Атуел, пуснаха играта да продължи. Норвежкият стрелец на "небесносините" беше напълно опазен от защитата на "червените дяволи" и това се оказа един от ключовите моменти в дербито.

В класирането Сити остава с 39 точки и може да изостане на 8 от лидера Арсенал, ако утре "топчиите" победят като гост големия съперник Тотнъм. С четвъртия си пореден успех във Висшата лига, Юнайтед събра 38 т. и има всички шансове да се намеси в борбата за титлата.

Подробности за дербито на Манчестър четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase