Снимка: БГНЕС

Носителят на Златката топка за 1994 година Христо Стоичков направи символична първа копка на нов спортен комплекс в Пловдив. Проектът предвижда изграждане на осем нови спортни игрища за детско-юношеската школа на втородивизионния Марица (Пловдив) до Езикова гимназия "Пловдив". На церемонията присъстваха кметът на града Здравко Димитров, заместник-кметът Георги Титюков, Атанас Узунов, както и президентът на Марица Христо Христов.

"Нека да направим така, че да се гордеем, че сме от квартал "Кършияка". Аз съм започнал да тренирам на тези игрища и затова искам този нов комплекс да бъде използван от всички младежи в тази част на Пловдив. Важно е те да могат да спортуват, защото във възрастта между 14 и 17 години ние губим нашите деца и те спират да се занимават със спорт. Затова съм благодарен, че се реализира този проект, защото без такива бази няма как да искаме да създаваме големи спортисти, с които после да се гордеем. Хубаво е, че тези игрища са до гимназията, за да може след училище учениците да не ходят по кафенетата, а да дойдат да тренират. Мисля, че този проект е един подарък за всички хора тук“, заяви Христо Стоичков, цитиран от gol.bg.

Първият етап на проекта за спортния комплекс е на стойност от 7 милиона лева и предвижда изграждането на две игрища със стандартен размер на голям футболен терен, едното от които ще бъде с естествена тревна настилка и едно - с изкуствена, обособяването на три малки футболни игрища, както и три многофункционални игрища за хандбал, волейбол, тенис на корт, баскетбол и фитнес на открито.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, който преди седмица даде началото на нов проект за изграждане и на спортна зала, непосредствено до новия комплекс на Марица, заяви, че спортът остава приоритет в управлението на града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase