Снимка: Lap.bg

Лудогорец победи трудно с 1:0 Ботев Пловдив в мач от 15-ия кръг на първенството.

Още в 11-та секунда на мача гол на Мохамед Брахими от гостите бе отменен след намеса на ВАР, но повторенията не бяха толкова категорични, колкото решението на съдията да посочи фаул в атака.

Домакините бяха по-активни, но така и не намираха път към вратата на Хидайет Ханкич. Това обаче се промени в 65-та минута, когато Бърнард Текпетей и Якуб Пьотровски разиграха бързо и полякът матира Ханкич с прецизен удар за 1:0. За 25-годишния футболист това бе пореден важен гол в домакинство на "зелените", като именно той донесе победата в трудното домакинство на ЦСКА с 2:1. До края Ботев бе най-близо до изравняване след далечни удари - първо, от влезлия от пейката Димитър Тонев, а след това и от друга от смените на Желко Копич - Николай Минков, които обаче не намериха целта. В крайна сметка, "канарчетата" приключиха без точен удар по посока вратата на Серджио Падт.

Така Лудогорец записа пета домакинска победа от шест изиграни срещи в Разград и се изкачи на второ място в подреждането с 32 точки, на две от лидера ЦСКА и на една пред ЦСКА 1948. Ботев е 10-и с 13 пункта. Пловдивчани гостуват на Хебър в първенството в следващия си мач, докато за Анте Шимунджа и компания предстои важно домакинство на Бетис в турнира Лига Европа, преди шампионите да приемат и новака Септември в Първа лига.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase