Снимка: БГНЕС
fallback

Най-добрият български плувец през последните години Антъни Иванов е със спрени състезателни права за следващите две години, и на практика ще пропусне олимпиадата Париж 2024, твърди Спортал, цитиран от Gol.bg

Националът няма право да се състезава от 10 октомври, а санкцията е наложена от Световната антидопингова агенция (ВАДА).

Наказанието е заради това, че 23-годишният плувец 3 пъти е пропуснал да се яви на извънсестезателен допинг тест през 2022-а.

На два пъти той не е дал проби, докато е тренирал в САЩ, а третия път бе в София.

По-рано през 2022-а състезателните права на Антъни Иванов бяха спрени, а след това отново възстановени.

Наскоро плувецът критикува системата за взимане на извън състезателни допинг тестове, като обяви, че е възмутен от честие проверки, които пречат на личния живот на спортиста и дори загатна, че тези практики може да го откажат от спорта.

Иванов е държавният рекордьор на 200 метра бътерфлай, който учи и тренира в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Чорбаръ

преди 1 година

Спорт без медикаменти за възстановяване е невъзможен.Има разрешени и забранени такива,какви е нагълтал Антъни можем само да гадаем.В желанието си за рекорди спортистите се хабят и самоубиват,та затоава са тия тестове да ги усмирят за кратко и после тостерон 20 пъти повече от нормалното.Друг е въпроса,че не му става или не може да има деца.

7

Анонимен

преди 1 година

Ами че тя едната от братята Уилямс направо гонеше със "шутове" антидопинговите служители, като идваха да и вземат проба, защото дръзвали да я безпокоят. Не само, че не беше наказвана ни веднъж, ами и официално и разрешаваха да зоби некотролируемо, защото била астматичка, хипертоничка и прочие. Това е положението.

6

сс

преди 1 година

Това да пропуснеш допинг тест като знаеш какво ще ти се случи е или мега тъпо или нарочно, защото знаеш колко положителен ще е резултата

fallback