Снимка: Lap.bg
fallback

Президентът на БФС Борислав Михайлов откри нов футболен терен в Елин Пелин.

"Надявам се от някои от тези терени да излезе новото силно поколение на България. Това зависи от самите дечица най-вече. Ние продължаваме да помагаме, в рамките на няколко месеца ще открием още игрища, на някои места са цели терени. Що се отнася до по-големите стадиони - няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на държавата, но се надявам скоро да имаме хубав голям стадион. В Пловдив два са на път върви добре работата с двата стадиона на Ботев и Локомотив, във Варна също на Черно море стадиона.

Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук финал за Суперкупа или Лига на Конференциите. Липсва голяма инфраструктура към момента, да. Стадион "Пловдив" ми е голяма болка. Там също може да се направи добре реконструкция и инвестицията да не е толкова голяма", каза Михайлов.

"Предстоящите мачове на националния отбор са важни за самочувствието на отбора. Пробваме всичко, привличаме и чужденци и в съдийството, и треньорството. Не е сериозно да трябва някой играч да го мотивират, когато идва в националния отбор. Решението за имената на повиканите винаги си е било само на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме. Двете не може да станат. Надявам се с тези четири мача селекционера да види с какво разполага", посочи Михайлов.

"Нямаше как да играем контрола с Аржентина. Защото трябваше да играем три мача за пет дни, а това е забранено. Хубаво е, че ни потърсиха за подобен двубой. Догодина има 100 години футбол в България и ще има големи празненства. Ще поканим всички европейски федерации, всички шефове във футбола. Трябва да намерим дата на ФИФА за мач с Германия по случая", посочи шефът на БФС.

Какво още каза Борислав Михайлов четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

абе

преди 1 година

тоя на снимката кой е ?!

25

Този кефи

преди 1 година

Наздраве , Бобче! България - световен шампион! Даже интерпланетарен - на финара бием Марс с 13 на 0 ! Пиенето пак свърши -донесете, бе, че ще имаме Изпълком докъм 4 - 4 и петнайсе! Не е лесна тази работа с футбола, ей! Ама нали е за Майка България се раздаваме!

24

Куку

преди 1 година

Другия пияница Батето,бог да го прости,обещаваше зимна олимпиада на Витоша.Царете на олимпиадите,финалите,световните.........

fallback