Снимка: БГНЕС/EPA

Аякс разгроми с 4:0 у дома Рейнджърс в първи мач от група "А" на Шампионската лига.

Още по темата
Шампионът на Нидерландия не срещна никакви трудности и в 17-ата минута вече водеше в резултата след сериозно игрово предимство. Стивън Бергхаус центрира от ъглов удар и Едсон Алварес с глава откри резултата.

В 32-ата минута Бергхаус се разписа за 2:0 след асистенция на Мохамед Кудус и рикошет в защитника на гостите Джеймс Сандс.

По-малко от 60 секунди по-късно резултатът стана 3:0 след красиво попадение на Кудус, дошло при диагонален удар във вратата на шотландците.

Десет минути преди края на редовното време Стивън Бергвайн се възползва от поредна груба грешка в защитата на финалиста в Лига Европа от миналия сезон и оформи крайното 4:0 в полза на Аякс.

В друг мач Спортинг Лисабон се наложи с 3:0 при гостуването си срещу Айнтрахт Франкфурт с голове след почивката в мач от група "D" на Шампионска лига.

"Орлите" започнаха по-активно, но пропуснаха да открият резултата, а в 12-ата минута главният съдия отсъди дузпа в полза на португалците, но след консултация с ВАР отмени решението си.

До края на първата част двата отбора отново пропуснаха възможности за реализиране на гол. Стигна се до 65-ата минута, когато Маркус Едуардс се възползва от подаване на Хидемиса Морита и с удар от наказателното поле даде аванс за Спортинг.

Само две минути по-късно Тринкао удвои преднината на "лъвовете" след асистенция на Едуардс.

Осем минути преди края на редовното време Педро Поро центрира в наказателното поле и Нуно Сантош оформи класическата победа в полза на гранда от Лисабон срещу носителя на трофея в Лига Европа за 2022 година.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase