Снимка: БФ Волейбол
fallback

Мъжкият национален отбор на България по волейбол стартира със загуба в Лигата на нациите. Тимът отстъпи на Сърбия с 1:3 (25:19, 19:25, 22:25, 20:25 ) в първия си мач от група 2 в Отава (Канада).

Селекционерът Николай Желязков започна със следния стартов състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Светослав Гоцев, Алекс Грозданов, либеро - Мартин Иванов (Светослав Иванов, Аспарух Аспарухов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Николай Колев).

България отбеляза страхотно начало в мача, в което се видяха емоции, себераздаване и огромно желание. Отличните изяви доведоха до ударен аванс с 5:0 и 8:3. Блокадата заработи, сервисът бе на ниво и в средата на гейма бе натрупана солидна преднина - 15:9 и геймът бе спечелен убедително с 25:19.

Във втория гейм ролите се размениха. „Плавите“ намериха себе си и се разиграха, докато в българския тим бе отбелязан спад, започнаха и непредизвикани грешки. Сценарият се повтори, но с обратен знак. В средата на гейма сърбите вече водеха с 16:9. Селекционерът Желязков предприе рокади, но те не доведоха до промяна, Сърбия продължи да диктува играта и затвори гейма в своя полза за равенството 1:1.

Третият гейм бе ключов в мача. Отново имаше равностойност и борба за всяка точка. В средата „лъвовете“ имаха предимство от две точки - 17:15, но не съумяха да го запазят. Противниковият сервис доведе до пробив, бе направен обрат и сърбите поведоха с 21:19. Българите се доближиха на точка - 21:22, но за повече нямаше сили. Сърбия не допусна изненади и взе гейма, като поведе с 2:1.

Диктовката на съперника продължи, като в четвъртия гейм преднината бе разгромна - 18:12. Волейболистите ни отново се активизираха и показаха желание за борба докрай, но скъсиха дистанцията само до две точки 20:22. Сърбия спечели гейма, като се поздрави с крайното 3:1.

С най-голям актив за България бе Радослав Парапунов с 14 точки ( 1 блок). Александър Николов завърши с 13 точки (1 блок). Светослав Гоцев добави 12 точки ( 5 блока, 2 аса).

Във втория си мач от Лигата на нациите българският отбор се изправя срещу Германия. Двубоят е на 10 юни от 23:30 часа българско време.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 1 година

нормално!

11

Анонимен

преди 1 година

Ние се отказахме да сме нация, вече сме Нато, лигата на полигоните ще играем скоро, с шанс за участие като централен нападател

10

Щерю

преди 1 година

- Да, ама, сърбите не знаят, че най- новата стратегия на Българското Министерство на младежта и спорта, относно всички колективни спортове, е - победа, чрез загуба...

fallback