Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Хърватия е осма в света по брой футболисти, които играят в чужбина, но на глава от населението Хърватия е най-големият износител на футболисти според Футболната обсерватория "CIES", цитирана от Хина.

Футболната обсерватория публикува списък на страните с най-голям брой футболисти, играещи в 135 чуждестранни футболни първенства по света.

Хърватия има 400 играчи, които играят в чужбина, което е с 81 повече в сравнение с 2017 година, като така се нарежда на осмо място в света.

Сърбия е девета с 379 играчи, които играят в чужбина.

Бразилия има най-много играчи в чужбина (1219), следвана от Франция (978) и Аржентина (815).

Ако се вземе предвид броят на играчите в чужбина на глава от населението, Хърватия, чието население наброява 3,8 милиона, е на първо място.

Влиянието на играчите на Хърватия в чужбина се вижда в клубните първенства. Хърватският полузащитник Лука Модрич ще играе във финала на Шампионската лига срещу Ливърпул като футболист на Реал Мадрид. Това ще бъде единадесета поредна година, в която хърватски футболист ще играе на финал на толкова елитно състезание.

Двама хърватски играчи Борна Баришич от Рейнджърс и Кристиян Якич от Айнтрахт Франкфурт ще играят на финала на Лига Европа на УЕФА.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 1 година

ходих в Одрин наскоро, преди това в Истанбул - прахът за пране е тотален ***, дрехите -тотал щета, всичко е едий копторлък в Тюркието

10

турчин

преди 1 година

не всичко е менте в Турция има и някой хубави стоки, рядко ама се произвеждат и някои качествени неща.

9

Анонимен

преди 1 година

до 8, турците сте най-големи производители иизносители на ментаци

fallback