Снимка: Lap.bg
fallback

Казусът около управлението на Българския футболен съюз не създава риск за участие на български отбор в международни турнири. В това е уверен Димитър Бербатов, който сподели това в интервю пред БНТ.

Според бившия футболист, подобен сценарий е възможен, само ако лицензът на съюза бъде отнет.

Oще по темата
"Лицензът всъщност е застрашен заради систематично нарушаване на Устава и погазване на всички закони, които съществуват. До края на месеца, ако няма представен бюджет от страна на БФС, който да е гласуван на конгрес, тогава Министерството на младежта и спорта има правото да отнеме лиценза на футболната централа", каза рекордьорът по голове с националната фланелка.

Риск от санкции срещу него и екипа му от страна на ФИФА и УЕФА също не се разглежда като възможен сценарии.

"ММС бе изпратило на инспекторат, който да бъде на конгреса и да опише всичко случило се, да види, че всичко е по Устав и по закон и на базата на това да направи доклад, който в последствие да бъде изпратен до ФИФА и УЕФА. Те не могат да ни накажат по никакъв начин, тъй като нямат право и това е невъзможно. Ние не правим нищо нередно, а спазваме Устава и законите на България“, завърши Димитър Бербатов.

Всичко около скандалите в БФС четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ПроСоТо

преди 2 години

от Уикито:-"На 19 септември 2019 г. /Бербатов/ обявява края на кариерата си.[70]"...?!?!?!..За какъв "край" става въпрос?..-Та тоя отдавна е МИЛИОНЕР,защо просто не си живее живота ?...То и Тиквун тръбеше,че свърши ли му царуването и ще си гледа внуците и полива магнолиите,ама пусто...не може да се откъсне от кокала..Нагона към ВЛАСТ И ВЛИЯНИЕ е БОЛЕСТ на духът,дори и той /духът/ да бъде в микроскопично количество,като у Тиквата..

13

Анонимен

преди 2 години

Бербатов, откажи се. Мафията е зад Мокета

12

Анонимен

преди 2 години

В качеството си на публикали дори и с гражданска позиция отношение към БФС нямаме. БФС е сдружение на футболни клубове. Отношение към БФС имат само клубовете които се сдружават. Обикновената публика в качеството си на електорат или гражданин, може да има относително отношение само към закона по който се сдружават. А е относително, защото промяна на закона може да стане в НС, т. е да се убедят депутати да направят промени.Толкоз, останалите мислещи си, че с протести могат всичко, да се лекуват.

fallback