Снимка: БОК, Йордан Петков

Мария Здравкова се класира на 50-о място, а Милена Тодорова завърши 52-а в индивидуалната дисциплина на 15 км при жените в олимпийската надпревара по биатлон на Игрите в Пекин.

Здравкова, която беше един от знаменосците на българския отбор на церемонията по откриването, допусна само една грешка във втората си стрелба, но заради по-слабо ски-бягане финишира с пасив от 6:00.4 минути от победителката.

Доста по-бърза на снега бе Милена Тодорова, която обаче допусна 5 грешки в стрелбата и се нареди 52-а с изоставане от 6:02.2 минути.

Още по темата
Третата българка Даниела Кадева остана 86-а, последна, с осем грешки.

Олимпийската титла завоюва германката Денизе Херман. Тя измина трасето за 44:12.7 минути, след като допусна само една грешка в третата от общо четирите стрелби.

Среброто спечели французойката Анаис Шевалие-Буше с една пропусната мишена и пасив от 9.4 секунди. За нея това е втори сребърен медал от Пекин след този в смесената щафета.

Трета завърши лидерката в генералното класиране за Световната купа за сезона Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия, която сгреши два пъти и остана на 15.3 секунди след победителката.

Украинката Ирина Петренко беше единствената състезателка от 87-е стартирали, която стреля чисто.

Защитаващата титлата си от Пьончан 2018 Хана Йоберг (Швеция) се нареди едва 16-а с три пропуснати мишени и изоставане от 2:23.1 минути.

Световната шампион от Поклюка 2021 в тази дисциплина Маркета Давидова от Чехия финишира шеста в подреждането с една наказателна минута.

Следващата дисциплина от програмата на биатлона е 20 км индивидуално за мъже утре сутрин българско време, където имаме надежди за добро представяне от мъжете.

Всичко за олимпийските игри в Пекин четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase