Снимка: БГНЕС

Норвегия спечели олимпийското злато в първия старт от програмата на биатлона в Пекин, след като триумфира в щафетата на 4х6 км по изключително драматичен начин.

Норвежците, в състав Марте Олсбу Рьойзеланд, Тирил Екхоф, Тарей Бьо и Йоханес Тингнес Бьо, изпревари в самия край след страхотно каране на Тингнес Бьо щафетите на Франция и Руския олимпийски комитет. Французите, в състав Ане Шевалие-Буше, Джулия Симон, Емилиен Жаклен и Кентен Фийон Майе, които бяха действащи олимпийски шампиони в дисциплината от Игрите в Пьонг Чанг преди четири години, останаха със среброто на +0.9 секунди от норвежците.

Руският олимпийски комитет, в състав Юлияна Нигматулина, Кристина Резцова, Александър Логинов и Едуард Латипов се задоволиха с бронза, завършвайки на +1.5 сек от шампионите. Норвегия си върна олимпийското злато, след като остана на второ място в Пьонг Чанг, а през 2014 триумфира пред Чехия и Италия. Топ 10 допълниха щафетите на Швеция, Германия, Беларус, САЩ, Швейцария, Италия, която спечели бронза на последните зимни игри, и Австрия.

Българската щафета, в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков, се нареди на предпоследното 19-о място от 20 тима. Тодорова, която стартира на първи пост, направи две грешки от позиция легнал и четири от прав, докато Здравкова, заменила Даниела Кадева, се отчете с едва грешка от легнал и пет от прав.

Още за Олимпийските игри в Пекин - на Gol.bg

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 месеца

Струваше си пътя до там...хехе

13

Анонимен

преди 6 месеца

Предлагам спортисти, които не са попаднали в първата половина на класирането, да връщат на държавата парите за подготовка и участие на олимпиадата.

12

кики

преди 6 месеца

Тея нашите добре че не са утрепали некой зрител по трибуните,квито са точни... После пак Белмекен им е виновен...От това лято наистина трябва да ги таксуват като туристи,а не на хранилка цяла година