Снимка: БГНЕС

Тотнъм и Ливърпул изиграха един от най-красивите мачове за годината във Висшата лига, след като направиха зрелищно 2:2 в Лондон.

Дербито от 18-ия кръг беше изпълнено с обрати, огромни пропуски, напечени и спорни моменти и с един червен картон. Домакините поведоха в 13-та минута чрез Хари Кейн, но мърсисайдци изравниха с гол на Диого Жота (35).

Двата отбора не спираха да пропускат през целия двубой и следващото попадение дойде неочаквано късно – в 70-ата минута и беше дело на Андрю Робърстън за 2:1 за "червените". Малко по-късно Хьон-Мин Сон изравни след грешка на Алисон Бекер, а в 77-ата минута положението за Ливърпул стана критично.

Робърстън, който до момента беше основен претендент за играч на мача с гол и асистенция, извърши изключително груб фаул и беше директно изгонен от игра.

До края резултатът остана непроменен и така Ливърпул вече изостава на 3 точки от лидера Манчестър Сити – 41 срещу 44 пункта. Хората на Антонио Конте събраха 26 т. и се намират на 7-ма позиция, но са и с три мача по-малко от 4-ия Арсенал (32 т.).

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase