Снимка: БГНЕС
fallback

Със скандал може да приключи престоят на бившия треньор на националния отбор по футбол на България Ивайло Петев начело на тима на Босна и Херцеговина.

Снощи тимът му загуби с 0:2 от Украйна в последната си световна квалификация, а в състава не беше звездата Миралем Пянич. Той бе изгонен от тима заради това, че беше заснет да се забавлява в нощен бар в събота вечер преди друг мач на босненците - 1:3 от Финландия, след който стана ясно, че отборът му няма да се класира на Мондиала в Катар.

Местните медии нападнаха Петев заради изключването на звездата и попитаха защо Босна и Херцеговина не е играла с най-добрите си играчи, което българинът определи като изцяло свое решение.

На пресконференцията се чуха и въпроси за оставката на Петев, на които той не пожела да отговори и помоли журналистите да не са толкова негативни, при което започна спор в залата за пресконференции.

Петев определи представянето на тима под негово ръководство като "крачка напред" и обяви, че не трябва сам да дава оценка на работата си.

Още новини и реакции след снощните квалификации на Мондиал 2022  четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 2 години

Петев риташе в селския отбор на джуджето от Микре, Литекс. А Пянич направи сериозна кариера на Апенините в Рома и Ювентус. Игра и малко в Барселона, даже още е собственост на клуба, но в момента е под наем в Бешикташ. Та къде е Петев, къде е Панич? Футболната федерация на Босна трябва да са много зле, за да опрат до Петев. Сигурно им излиза много евтино и затова е цялата работа.

5

Fax from Kazan

преди 2 години

Браво на Петев, какъв е тоя Пянич да му се прай. Кой го знае какво чалгарче е.

4

От САЩ

преди 2 години

Българите са злобни и завистливи. Дано ПП Ане обърнат внимание на македонския въпрос и да ви променят историята. Не заслужавате да имате история.

fallback