Снимка: Lap.bg

Черно море разгроми шампиона Лудогорец с 4:0 и излезе на второ място във временното класиране на efbet Лигата.

С успеха си „моряците“ имат вече 69 точки в актива си, с 2 повече от ЦСКА-София, като в следващия кръг двата отбора ще играят един срещу друг в столицата. Лудогорец, който си осигури 13-ата поредна титла предсрочно, остава със 79 точки.

В 43-ата минута Черно море откри резултата. Пабло Гарсия центрира отдясно в наказателното поле на Лудогорец, където Андреяс Калкан успя да засече топката с глава и вкара за 1:0.

В 67-ата минута Черно море усвои преднината си. След центриране от корнер Влатко Дробаров успя да отклони топката към Даниел Димов, който се обърна и стреля от 7-8 метра и вкара за 2:0 за домакините. В 83-ата минута Пабло Гарсия изведе в отлична позиция отляво Уеслен Жуниор, който напредна и с топовен изстрел вкара за 3:0 за Черно море.

В 90-ата минута Живко Атанасов се възползва от неубедителна намеса на вратаря на Лудогорец Пламен Пепеляшев и от няколто метра оформи крайното 4:0. В 90+3 минута вратарят на гостите предотврати сигурен гол, след като спаси опасен удар на Атанас Илиев от свободен удар.

Така Лудогорец записа най-голямата загуба в историята си в А група, а водените от Илиан Илиев „моряци“ направиха важна крачка към второто място в класирането.

Всичко за мача четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase