Снимка: Lap.bg
fallback

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева внесе яснота относно контузията на Лаура Траатс, която спря ансанбъла ни от участие на Световното първенство в Япония, което трябваше да е и последното състезание на момичетата в тяхната кариера.

"Контузията й е дискова херния, която се е обострила там. Тя имаше травма от две години, но не е имала проблем с това. Докторът е категоричен, че не трябва да играе. Обострила се е вчера след втората тренировка. Случват се такива неща, здравето на момичетата е най-важно", заяви Илиана Раева.

Oще по темата
Междувременно от БФХГ обясниха и защо на Световното първенство в Япония България няма резерва с ансамбъла.

"За да пътува резерва, тя трябва да играе задължително в едното съчетание. На Олимпийските игри имаше изискване да участват само пет гимнастички. Камелия Стоилова пътуваше, както и Татяна Воложанина, обаче те бяха с отбора до влизането в олимпийското село, за да може, ако нещо се случи с някоя от основните състезателки до влизането в селото, те да влязат. След влизане в Олимпийското село промени в състава не се допускаха!", уточниха от БФХГ.

Президентът на БФХГ Илиана Раева разкри, че бенефиса на олимпийските ни шампионки ще се състои на 16 декември в столичната зала "Арена Армеец".

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Зеленоок...

преди 2 години

Леле какво красиво момиче!

14

Анонимен

преди 2 години

След като съдиите подариха титлата на нашите на Олимпиадата, те решиха да избягат от рускините за да не бъдат разпердушинени и да се оттеглят от спорта с ореола на шампиони. Малко нечестно, но разбираемо, един як пердах щеше да им свали реномето след олимпиадата

13

Анонимен

преди 2 години

Това е тежък труд техният и на другите гимнастички които се отказаха след болки и травми

fallback