Снимка: Facebook, ВК "Левски София"
fallback

Синът на волейболната легенда Владимир Николов – Александър  замина да учи и играе в Америка, съобщиха от волейболния клуб „Левски София“.

„Рано тази сутрин един от най-успешните млади играчи на "Левски София" - Александър Николов, отпътува за САЩ. Отвъд океана 204-сантиметровият посрещач ще учи и ще играе в "Лонг Бийч". Калифорнийският университет има много добра програма за развитие на волейболисти, а ние сме убедени, че Алекс бързо ще се превърне в топ играч и там“, написаха от отбора във Facebook.

Oще по темата
„Николов напуска "Левски София" след пет сезона със синия екип. За това време той спечели цели 4  шампионски титли и 3 пъти бе избиран за най-полезен състезател във финалите за подрастващи.

През последния сезон бе повикан за първи път в мъжкия национален отбор, спечели бронз от мъжката Супелига и се окичи със сребро от световното първенство за юноши до 19 години“, допълниха от клуба.

Синът на Владо Николов участва и в световното първенство по волейбол до 21 години, където българският отбор завърши на шесто място. Играчът на „Левски София“ пък оглавикласацията за най-добър изпълнител на сервис.

„Благодарим ти за всичко, Алекс! Пожелаваме ти здраве и много победи, а "Левски" винаги ще бъде твоят волейболен дом“, заключиха от тима.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Тиква

преди 2 години

Браво, има по добри деца в България от тоя, но , такъв е живот, Аматьори имат по добри шансове( Михайлов-вратарят, дъщеря на Стоянов,и всички другите Връзкари на България,на Топли места) Калинки.

7

baba yga

преди 2 години

минъор е моят татко-минъор ще съм и аз.поредния юнак подпрян от баща си/кому....чес..ка креатура.

6

Анонимен

преди 2 години

Там ще му обяснят правилата за оцеляване и броя на половете. И ще се извини за цвета на кожата си и робството в САЩ. По маската му си личи че ще приеме предизвикателството охотно/

fallback