Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Вицепремиерът и служебен вътрешен министър Бойко Рашков ще връчи на каратистката Ивет Горанова, която спечели златен медал за страната ни от Игрите в Токио 2020, договора й за назначаване на служба в МВР, съобщиха от министерството.

Олимпийската шампионка прие предложението, отправено й от министър Рашков на 12 август, когато ръководството на министерството награди служителите на МВР - шампиони от Олимпийските игри.

Ивет Горанова спечели олимпийска титла в Токио, след като триумфира в турнира по карате, категория кумите до 55 килограма.

Шампионката е родена на 6 март 2000 година в Долна Митрополия. Възпитаничка е на спортното училище в Плевен "Георги Бенковски" и се състезава за клуб "Петромакс".

Преди време тя споделя, че има мечта – да стане полицай.

„До ден-днешен не съжалявам, че се занимавам с карате. Харесва ми, че е бойно изкуство, че има удари“, споделя Ивет Горанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Bobi

преди 2 години

Бойко Рашков ли бе? Дамаджаната с 19 имота - номенклатурен кадър на БКП - национален предател и българомразец. ОТ тия същите, които се криеха по време на Чернобил, а казваха на хората, чя няма проблем.

40

Анонимен

преди 2 години

Още една празноглава полицаика. Еваларка.

39

иш

преди 2 години

Добре де , защо така рязко реши да си срине кариерата, милиционер всякак може да станеш ......

fallback