Снимка: БГНЕС

Поставили сме си цел да се класираме на световно първенство. Трябва да имаме поне 7-8 топ футболисти, които играят в първенствата, в момента са само двама - Кирил Десподов и Илия Груев, за да бъдем конкуренти на държави като Полша, Сърбия, Унгария, а не на Франция, Германия и т.н. Това коментира президентът на Българския футболен съюз пред bTV Георги Иванов-Гонзо.

По отношение на това, че все още не е вписан като президент на БФС, Гонзо коментира, че на 20-ия ден когато вкарали документите в Агенцията по вписванията, имал притеснения, че някой ще обжалва, но предвид това, че конгреса бил честен, не очаквал да има жалби.

"Надявам се до средата на май, най-късно към края  да бъда вписан вече в Търговския регистър", коментира той.

На въпроса предполага ли кой обжалва, той отговори така: "Не искам да обвинявам никой, но ако е някой от кандидат-президентите не е добре за тях, ние сме били футболисти и трябва да приемат достойно загубата".

"Наблягаме съдийството да бъде на много добро ниво, в крайната фаза на първенството. Най-важното върху което ще работим е върху кариерното развитие при съдиите, на всички нива, чакам само да свърши първенството" , каза още той.

"Заради съдебните дела от 2-3 години Изпълкомът не може да бъде вписан, има три. Той трябва да бъде органът, който да взема решенията, но той не е легитимен. Надявам се това нещо да приключи, това безвремие да не знаем кой отговаря като искам да взема някакво решение, дори и уволнения и т.н. не е добре.  Трябва да свикваме първия Изпълком, ние сме трети", обясни още президентът на съюза.

Той е убеден, че ако искаме да развиваме футбола на различно ниво, трябва да се работим с държавата.

"Много напрежение се натрупа към футболния съюз и не можаха да се видят хубавите неща. Не искам да се връщам към стари неща, искам да вървим напред в добра посока", каза с надежда Гонзо.

На въпроса имаме ли подготвени треньори, той каза, че ако гледаме какви футболисти имаме, значи не са подготвени треньорите.

"В съседна Сърбия имат футболисти по 100 млн., докато ние трудно продаваме за 1 млн. Това показва, че нямаме добри треньори. Няма как да си добър ученик, без добър учител", заяви Гонзо.

Той разказа, че като станал президент, поканил част от хората на Бербатов да влязат в Изпълкома, но те отказали.

По отношение на вандалските прояви по време на мачовете, той е убеден, че трябват жестоки мерки за тези хора.

"В тези агитки има около 50 човека, с които съм сигурен, че държавата може да се справи, за да се ходи спокойно по мачове", категоричен бе той.

Напускането на Гриша Ганчев от ЦСКА било голяма загуба за българския футбол, каза още Гонзо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase