fallback

MMA бойците Живко Стоименов и Владислав Кънчев продължават с усилената подготовка за галавечерта, която ще се проведе на 11 септември.  

Срещу кои съперници ще се изправят и добре ли върви подготовката? 
 
"Подготовката мина доста добре, през последния месец наблягаме на спарингите. Тренираме с моя треньор и с моя дългогодишен спаринг партньор и приятел Владислав Кънчев. Отработихме тактики, кондиция, издръжливост. Останаха ни само последните 10 дни да влезем в категория", сподели Живко Стоименов пред Bulgaria ON AIR.
 
"Много добре ми мина подготовката. Много е хубаво, че организацията е професионална и ни даде възможност да тренираме повече време. От три месеца знаем за мачовете, което рядко се случва в България. Имахме време да се подготвим много добре", каза от своя страна Владислав Кънчев.
 
Стоименов смята, че за MMA бойците е много важно да превъзмогнат страхът от "големите имена".
 
"В този спорт, ако някой каже, че няма колебание и страх, ще излъже. Въпросът е тези неща да ги превъзмогнеш и да излезеш да си свършиш работата. Ставал съм свидетел в съблекални преди мачове, всеки един боец таи някакъв страх у него", категоричен е MMA боецът.
 
На 11 септември Живко Стоименов ще се изправи на ринга срещу поляк, който скоро е победил Георги Валентинов. Той се надява да успее да вземе реванш за загубата на Валентинов.
 
"Има заряд в този двубой, има закачка аз да изляза да отмъстя. Задачата ми е доста тежка, затова говорих и със стария ми треньор и му казах: Минах през контузии, които на моменти ме разколебаваха, но в крайна сметка съм готов. Със сигурност смятам, че ще е победа", каза той.
 
Владислав Кънчев приема за огромен плюс, че мачовете ще се играят пред родна публика. "Чувстваме се домакини със сигурност", сподели MMA боецът.
 
Двамата казват, че са станали MMA бойци по призвание, а преди това са били футболисти.
 
"Ти си го имаш зародено още от дете – да искаш да се сражаваш. При мен винаги е било така от ранна възраст", посочи Стоименов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Истината

преди 2 години

Има страх .Това са страхливи хора , които не могат да работят , да се справят с живота . Истинския боец знаете за какво се сражава , там има истински мотив. Тия са една *** , която даже е безмислено да се коментира.

16

Анонимен

преди 2 години

Спортисти, сър.

15

Deep Zone

преди 2 години

Има си битка, има си техники- както каза боецът по-долу- много спортове са намесени-имат колани по карате, джиу-джицу..Изключително сложен спорт, разбира се, гледам само UFC- да гледаш другите дивизии е като да гледаш българското първенство по футбол- нито е футбол, нито има българи. Има в UFC страхотни бойци-Аманда Нунеш, Хабиб и Конър едно време.. Дейна Уайт си знае работата като привлича бойци- имаше едно момче от Франция, дето си ги преби като кучета, а преди това е бил бездомник в Париж.

fallback