Снимка: Lap.bg

Настроението е много добро, няма какво да губим. Това заяви селекционерът на България Ясен Петров преди заминаването на националите по футбол за Италия, където „лъвовете“ ще излязат срещу новия европейски шампион в световна квалификация в четвъртък вечер.

"Настроението е много добро, отиваме в Италия. Имаме дребни проблеми, но в крайна сметка нашето първенство тече много интензивно, ще гледаме да извлечем максимума от наличните футболисти. Аз съм изключително доволен от работата на момчетата – първата ми тренировка бяха десет човека, втората – десет, третата 12, а вчера всички, имайте предвид, че Иван Турицов трябваше да го възстановим“, започна Петров.

"Това е реалността, ние се съобразяваме с нея и гледаме да извлечем максимума от това, с което разполагаме. При мен няма притеснение, това е един мач, в който няма какво да губиш. Срещу Италия няма какво да губиш, европейски шампион, трябва да отговорим на това, което те ни предложат“, заяви националният селекционер.

Петров не бърза да си поставя цели за предстоящите срещи с Италия, Литва и Грузия. "В момента ни предстои Италия, нека мине този двубой и тогава ще говорим за останалите. Естествено, ние търсим победа, оттук-нататък трябва да търсим победи. Всичко е много простичко и ясно", завърши той.

България гостува на европейския шампион в четвъртък, 2 септември, от 21:45 часа, на стадион "Артемио Франки" във Флоренция. Това ще бъде и първия мач на "Скуадра адзура" след спечелената на 11 юли европейска титла по футбол.

Всичко преди старта на световните квалификации по футбол четете в Gol.bg

Коментари Напиши коментар

25

vlady

преди 1 година

До Димитър Бербатов 2Срещу Литва може и да победим, ако Татин Ники не е на вратата - срещу Косово допусна два глупави вратарски гола и може да допусне още.

24

vlady

преди 1 година

Все едно нямаме читави полеви играчи и срещу Италия най-добрият възможен вариант е Татин Ники да не играе и Наумов или Георгиев да спаси колкото може повече положения.

23

Анонимен

преди 1 година

Няма какво да губим ... освен достойнството си!