Ботев Пловдив разби с 3:1 Левски в дербито от 5-ия кръг на efbet Лига, играно в "Коматево".

Първото полувреме беше много зрелищно и още в началото гол на Антоан Бароан беше отменен от ВАР за много тънка засада. После Георги Аргилашки и Николай Михайлов се отличиха с добри спасявания, а голямата драма настъпи в последните секунди на добавеното време.

Тогава Патрик-Габриел Галчев задържа откъсващия се сам срещу Михайлов Па Конате и получи директен червен картон. Ивайло Стоянов отново се допита до ВАР дали да отсъди дузпа и решението му беше удар от бялата точка. Зад топката застана Тодор Неделев, който с първия си гол от почти година откри резултата – 1:0!

След почивката видяхме порой от голове. Първо Симеон Славчев си вкара хубав автогол с глава, точно в сглобката, а в 75-ата минута Бароан беше точен за 3:0. Той се разписа след асистенция на резервата Димитър Тонев, който малко преди това беше спънат в наказателното поле, но дузпа не последва. Почетното попадение за гостите вкара Радослав Цонев от бялата точка в 80-ата минута.

В класирането Ботев събра 10 точки и се изкачи на върха, докато Левски остава едва с 3 пункта и заема 12-та позиция. В следващия кръг "жълто-черните" гостуват на Царско село, "сините" посрещат Берое.

Подробности за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase