Снимка: БГНЕС
fallback

Голямата надежда за медал в турнира по вдигане на тежести на Олимпиадата в Токио  -  Божидар Андреев, не успя да спечели медал в категория до 73 килограма.

Андреев завърши с двубой от 338 килограма, което му отреди пето място в крайното класиране в категорията.

Андреев започна с успешен опит на 150 килограма в изхвърлянето, след което допусна грешка на 154 и преодоля тази тежест от последния си трети опит. В изтласкването българинът отново започна успешно със 184 килограма, но след това не успя да вдигне в 2 двата си опита 189 и 190 килограма, с което загуби шанс да се бори за почетната тройка.

По този начин Андреев завърши със само три успешни опита и двубой 338 килограма.

Титлата в категорията очаквано спечели китаецът Ши Джъян със световен рекорд от 364 килограма в двубоя. Сребърният медал спечели Хулио Рубен Майора Перния от Венецуела с 346 килограма, а бронзът изненадващо остана за Рахмат Ервин Абдула от Индонезия, който вдигна двубой 342 килограма в група В.

Още олимпийски новини от Токио 2020 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

До 4

преди 2 години

Верно браво. Отървахме поредната доживотна пенсия за нещо супер безсмислено, че и вредно.

18

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен : 7мо място благодарение на допинг, армия 100хил за къв служи не е много ясно, освен да яде народни пари и търтейства, да убиват кого и защо, евразийскат апаранноя още държи влага май у незрели тикви, компютри -крадени и некачествени, виж варене на компоти пред блоковете си бяхме номер едно в света, а даже за едни банани смао след 2 часа на опашка, за слава на бекапето и дружбата с масква.

17

Анонимен

преди 2 години

Ако киокушина беше станал олимпийски, поне нашия Джипко с девети1 си дан можеше да направи някой световен рекорд на закуска. Нали изпи млякото на Тереза Мей и вече го не канят на чай на Даунинг Стрийт.

fallback