Снимка: БГНЕС
Допинг скандалът в родното плуване породи напрежение и между тримата ни национали, които получиха квоти за олимпийските игри в Токио. Антъни Иванов, Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров не споделят една позиция и размениха реплики в социалните мрежи, пише в. Монитор.
 
Антъни Иванов атакува треньорския щаб на националния отбор. По-късно обаче поясни, че изключва от критиките президента на федерацията по плувни спортове Георги Аврамчев. 
 
Плувецът, който учи и тренира в САЩ, поиска оставки на треньорите и лекаря на националния отбор. Той категорично заяви, че повече няма да се включва в лагерите на състава, но ще продължи да се състезава за България. Иванов каза още, че очаква реакция и от другите двама с квоти за Игрите - Миладинов и Левтеров. 
 
Двама обаче се появиха на лагера на представителния тим на плувен комплекс "Дианабад", където започнаха подготовка за предстоящото европейско първенство. Те също ще бъдат проверени за допинг заедно с другите ни плувци. Тестването на националите ни е планирано за понеделник.
Още по темата
 
В публична група във Фейсбук Антъни Иванов отново изрази категоричната си позиция и пак индиректно спомена съотборниците си в националния.
 
"Няма да има нито истина, нито промяна. Всички са пили едно и също, който е хванат, хванат. Най-жалкото е, че очаквах повече от някои хора, които си мълчат и се крият, защото ги е страх. Няма как да бъдеш голям спортист, ако не си голям човек. Да се крият на "Дианабад" и това е. От тук нататък, ако ще и световни рекорди да направи някой, подготвял се по тези лагери няма да повярвам, че е чист. Смешно е. Живи и здрави, това е последният ми коментар по темата", написа Иванов.
 
Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров този път отговориха на съотборника си, също в коментари в социалната мрежа.
 
"Кой се крие смешник?! Вече прекаляваш с тези твои изказвания. Ако имаш нещо към нас или към мен, ще чакам като си дойдеш да ми го кажеш в очите!", написа Миладинов.
 
"От какво се крием, не мога да разбера??? Повече не мога да слушам твоите изказвания. Никакъв морал!", реагира Левтеров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase