Снимка: Bulgaria ON AIR

Тримата национали по плуване, уличени в прием на допинг, се изслушват днес от Българската федерация по плувни спортове. В пробите им беше открит използваният през 70-те години на миналия век анаболен стероид станозолол.

Преди срещата те обясниха, че нямат идея как препаратът е попаднал в телата им. На въпрос дали ще отворят B пробите посочиха, че едва ли има голям смисъл от това, тъй като те се взимат заедно с другите и едва ли резултатът ще е различен. Все още не е ясно дали ще търсят правата си в съда. Шефът на федерацията по плуване Георги Аврамчев каза отново, че ще апелира за най-строги наказания и всички виновни ще бъдат наказани. Той потвърди дългогодишната практика за даване на десетки хапчета в чашки.

Още по темата

"Мога да гарантирам за всеки един от тримата, че никой от нас не е приемал нещо външно на сами начала. Може ид а има нещо нагласено, не знам как стоят нещата. Предполагам, че някои се опитват да си измият ръцете с нас. Ние тримата сме напълно доверени на треньорите и никой не е питал какво се взима. Всеки след тренировка минава, взима си своята чашка с витамини и заминава. На последния лагер взеха допинг проба на една от състезателките, но имена няма да споменавам. За друга проба нямам информация", каза плувецът Здравко Баблаков пред Bulgaria ON AIR.

"Оставка е най-лесно да се даде, ако има виновни. Имаме доверие на доктора, на треньора, както и на състезателите", посочи Аврамчев.

Шефката на Антидопинговия център д-р Виолета Заркова заяви, че не желае да спомене имената на другите двама тествани плувци и кога евентуално ще излязат резултатите от пробите им.

Коментари Напиши коментар

23

Wc

преди 1 месец

СПОРТИСТИТЕ СА ГЕРБА И ТРИБАГРЕНИКА НА БГ.ЖАЛКО ЗА ВЬШЛИВИТЕ ИМ НАЧАЛНИЦИ.

22

Киро Рамбото

преди 1 месец

Докторчето е виновно, в крайна сметка, той е отговорното лице. IQ-то на спортистите не е от значение.

21

Др.

преди 1 месец

Наште спортисти никога не пият западни лоши хапове , ЕС и САЩ са виновни. Те нарочно поставят,или фалшифицират пикнята на наште голУеми спортисти. Затова именно не сме номер 1 в света