Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият италиански футболист Паоло Роси почина на 64-годишна възраст, съобщи в. "Гадзета дело спорт", цитирана от ТАСС.

Суперзвездата на италианския футбол през 1982 г. изведе Италия до спечелването на Световна купа, като вкара шест гола, с което спечели "Златната обувка" за голмайстор и "Златната топка" за най-добър играч на първенството, припомня БТА. Същата година е награден със "Златната топка" на списание "Франс футбол" за най-добър футболист в Европа.

Паоло Роси, който е роден на 23 септември 1956 г. в град Прато, играе в отборите на "Комо", "Виченца", "Перуджа", "Ювентус", "Милан" и "Верона". В състава на "Ювентус" печели Купата на носителите на купи през 1984, Суперкупата (1984), и Европейската купа през 1985 година.

За националния футболен отбор на Италия има 49 мача и 20 отбелязани гола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 3 години

Най-силното световно първенство в историята е Мексико1970г. Второто по класа е СП Испания 1982г. Най-силният национален отбор, който не става световен шампион е Бразилия 1982г.След него е Холандия 1974г. Роси беше велик на световното и хвърли в ектаз целия свят. Италианците искаха да прекръстят "Пиаца ди попули " в "Пиаца Паоло Роси". При първия гол на Роси на Финала Алесандро Пертини,президент на Италия, сграбчи крал Хуан Карлос и изкрещя"Ваше Величество-Роси вкара гол.Вечна памет на Паолито

16

Анонимен

преди 3 години

До 17Що, търкалянето на едно скрол-че да не е нещо по-различно?

15

Анонимен

преди 3 години

Какво гениално има в това да търкаляш една топка ,честно незнам.

fallback