19

Анонимен

преди 3 месеца

Най-силното световно първенство в историята е Мексико1970г. Второто по класа е СП Испания 1982г. Най-силният национален отбор, който не става световен шампион е Бразилия 1982г.След него е Холандия 1974г. Роси беше велик на световното и хвърли в ектаз целия свят. Италианците искаха да прекръстят "Пиаца ди попули " в "Пиаца Паоло Роси". При първия гол на Роси на Финала Алесандро Пертини,президент на Италия, сграбчи крал Хуан Карлос и изкрещя"Ваше Величество-Роси вкара гол.Вечна памет на Паолито

18

Анонимен

преди 3 месеца

До 17

Що, търкалянето на едно скрол-че да не е нещо по-различно?

17

Анонимен

преди 3 месеца

Какво гениално има в това да търкаляш една топка ,честно незнам.

16

Зная,Истино,зная..

преди 3 месеца

Р.Бетега игра за последно на Мондиала през 1978.Но според доста на брой западни медии той е направил изключително много,за да бъде Паоло Роси на терен 1982.А това е било доста проблемно..И Диего,и Магьосника,и Паоло Роси си заминаха с една катафалка.Тъжно,ала и красиво е това..

15

Анонимен

преди 3 месеца

Още един гений си отиде.Беше ми един от любимите футболисти. Така се радвах като станаха световни през 82-ра.Помня всеки мач,уникално първенство.При награждаването когато Дино Дзоф вдигна купата пред Пертини и Хуан Карлос зад тях стоеше и Симеон Сакскобурготски,за когото идея си нямах кой е.Бог да го прости Паоло,сега е на по-добро място.

14

Истината

преди 3 месеца

До Ванко
Бетега на Мундиал 82 не игра. Треньор бе Енцо Беардзод и той взе Роси в отбора. И не от затвора.Роси е бил наказан за около 2 години да не играе по обвинения в черно тото, но не е бил в затвора. Италианците започнаха в група от четири отбора , в която всички мачове завършиха наравно. Класираха се с клизма и с невзрачна игра. Нататък ...сякаш беше друг отбор.

13

Анонимен

преди 3 месеца

Бог да прости талантливия човек! Имà щастието да играе и живее във време, в което спортът беше още спорт, държавите - държави, и хората - нормални!

12

Стар

преди 3 месеца

Три хикса в групите ,слаб футбол и голям късмет,и най голямото ренде в историята на футбола Джентиле/,страхотни секири на Марадона и скъса даже фанелката на Сократес"/ Бразилия беше най фамозният и класен отбор който сме виждали /само лигавия и тромав център нападател Сержиньо беше по-инертен/ Бразилия се забавляваше на терена на това световно и беше номер едно но и малко лекомислена и подцени Италия. Не напразно след този мач във вестниците се появи заглавието,,Денят в който футболът умря"

11

Ванко

преди 3 месеца

Роберто Бетега/Боби Гол/ извади Роси от затвора за Световното и Паоло Роси направи Световни футболни чудеса..Бях на 22 и съжалявам младоците,които в 1982 са гледали само Сънчо..Професор Роси скъса дипломата на доктор Сократес - това бе хитовата фраза тогава..Еееех..

10

Анонимен

преди 3 месеца

Като спечелиха купата през 82 си признаха, че са били назобани до козирката с допинг.

9

Веско

преди 3 месеца

До Анонимен 7
Не знам дали е било най-красивото или по-скоро сме били впечатлителни тинейджъри. Но и досега мога да изредя играчите от италианския отбор. А мача с Бразилия...

8

Анонимен

преди 3 месеца

и на мен, страхотен футболист беше, голям беше, а наистина Световното 1982 си остава най-красивото

7

Анонимен

преди 3 месеца

Бог да го прости!
Беше ми любимец на Световното 82, голям футболист.

6

Анонимен

преди 3 месеца

Бог да го прости!

Футболен великан

Световното 1982 за мен остава най-красивото от всички досега!

5

Коментатор

преди 3 месеца

Сякаш беше вчера когато станаха шампиони. Президентът Пертини с пръсти казваше при 3:0 няма как да загубят. А аз през общия времена бях върло за ФРГ...

4

6165

преди 3 месеца

Бог да те прости маестро, беше невероятен футболист и голям чаровник. Отбора на рая вече има най-невероятният нападател. Сбогом.

3

Анонимен

преди 3 месеца

Ковид-19?

2

Анонимен

преди 3 месеца

Помня го от световното в Испания през 1982 г. Взриви цяла Италия тогава... Той имаше невероятно чувство за позициониране в наказателното поле.

1

Светозар

преди 3 месеца

След Марадона и Роси пое към небесния отбор. Още ме е яд, дето 82 спря Бразилия. Но лека му пръст. Този път Сократес ще му е капитан в небесния отбор.