Снимка: БГНЕС
fallback

Хегемонът Ювентус спечели деветата си поредна и общо 36-а титла на Италия, след като победи с 2:0 Сампдория у дома в мач от 36-ия кръг на Серия "А".

Головете вкараха Кристиано Роналдо и Федерико Бернардески, а с попадението португалската звезда влезе в историята на "бианконерите".

Той има 31 точни изстрела през сезона в калчото и стана едва вторият футболист на "черно-белите", с толкова голове в една кампания. Пред петкратния носител на Златната топка е единствено Фелис Борел, който през сезон 1933/34 се е разписал 32 пъти.

Кристиано можеше да изравни постижението, но в самия край на мача изпусна дузпа. Роналдо все пак може да надмине Борел в мачовете срещу Каляри в Сардиния и Рома в Торино. Маурицио Сари пък се превърна в най-възрастният треньор, който печели Скудетото – 61 години и 6 месеца.

Иначе Юве отново не впечатли с представянето си и гостите имаха отлични положения за гол, които пропиляха. Те отправиха общо 13 удара към Войсчех Счесни, 8 от тях бяха точни.  В класирането "моряците" остават на 14-то място с 41 точки.

Подробности за мача четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 години

Добре че отиде крал Роналдо там, че да пишат за тая държава. Тотално попаднала в корупция. Само Англия гшефам аз. Всичко друго е боза. 9та поредна титла.... Що за първенство в това.

3

отл

преди 3 години

38!

2

ГРАД КОЗЛОДУЙ

преди 3 години

ЧЕСТИТО а у нас футбол отдавна нямаме а бизнес ако не са парите на господин ДОМУС ЛУДОГОРЕЦ никога нещеше да е толко пъти шампион а и фенове нямаме повечето са комплексари ходят на мач да правят бойща най невъзпитаните фенове са ЛЕВСКИ спесиялно фраксия запад и БОТЕВЪ ПЛОВДИВ

fallback