Снимка: БГНЕС
fallback

"Мерцедес" оцвети болида си в черно за новия сезон във Формула 1. Той започва през този уикенд в Австрия, а шампионите при конструкторите решиха по този начин да подкрепят не само движението срещу расизма, а и да се обявят срещу всички видове дискриминация.

Oще по темата

От отбора написаха: "Когато Формула 1 се завърне на пистата този уикенд в Австрия, тя ще го направи в един тотално променен свят от последното ни събиране в Мелбърн през март. Нашият спорт бе обединен в глобалната борба срещу COVID-19 пандемията чрез проекта "Питлейн", както и в движението "Black Lives Matter". То ни показа колко много сме изостанали в битката с расизма и всички други форми на дискриминация."

"В нашата организация обаче едва 3% от работниците принадлежат на малцинствена етническа група и само 12% са дами. Липсата на разнообразие ни показва, че трябва да търсим талант по друг начин - във всички слоеве на обществото, които до момента не сме изследвали", пише още в съобщението, цитирано от БНР.

В "Мерцедес" са сигурни, че отборът им ще бъде по-силен, ако бъде отворен към всички хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Anon

преди 3 години

Ще ви се не знае и ощипаните госпожици... какъв расизъм, уважаеми? Формула 1 е спорт, асоцииран не само с високите скорости, но и с иновации. Обяснете, моля, каква е връзката между раса,сексуална... ориентация..., религия, и нивото на интелекта? Или си абсолютен професионалист в областта си - пилот, инжинер, техник, логистика и т.н., или не си. Това не е просто квартално състезание, а огромно поле за реклама. А успешната реклама носи много, много пари. Както се казва, пари при пари отиват...

30

Рамзан Кадиров

преди 3 години

Май феновете на Формула 1 ще се наложи да си намерят по-мъжествен спорт - като художествена гимнастика или синхронно плуване... Нека меринджеите на Формулата да се радват на новите си фенове - левите хомо-педо-содомити...

29

Пича

преди 3 години

Че това сега не е ли обидно точно към черните - нали пилотите пак са бели!? Това е все едно бял актьор да играе черен персонаж. Първо трябва да сложат само черни пилоти - в името на "разнообразието". А това, че следващите пет-шест(надесет) турнира ще ги загубят - това е доблестна саможертва против расизма. И обратно - тотално расистко е да се наемат пилоти, атлети и т.н. само защото са *добри*, без значение расата им. Не, дорде не стане всичко черно, равенство просто няма да има.

fallback