Снимка: БГНЕС

Преди 2 години алпинистът Боян Петров остана завинаги в подножието на връх Шиша Пангма, но споменът за него ще живее вечно в дъщеря му Тея.

"За мен той си беше просто баща. Много добър баща. Никога не е бил строг с мен. Винаги беше устремен към нещо свое", споделя Тея Петрова, дъщеря на Боян Петров, пред БНТ.

Още по темата

Хималайската корона - така наричат връх Шиша Пангма. Това е 11-тия осемхилядник, който атакува Боян Петров през пролетта на 2018 г.

"Това мисля, че бяха двете най-трудни седмици в живота ми, защото всичко беше толкова неясно... И неговото последно заминаване също. Не се притеснявах, просто знаех, че той всяко лято отива някъде и после се връща. Толкова върхове изкачи", разказва тя.

Безпрецедентната издирвателна операция, която обедини силите на над 100 души от Китай, Непал и България, както и 3 хеликоптера, завърши без успех.

Уроците му продължават да живеят чрез децата му, а най-важният сред тях е, че човек никога не трябва се отказва от това, което желае най-силно.

Коментари Напиши коментар

26

Натали

преди 3 години

Боян Петров е и си остава един от малкото достойни българи. За съжаление си замина твърде рано...............

25

Анонимен

преди 3 години

До българинПо скоро " замина" За да остане там! Той човека си го каза преди да тръгне.Но не всеки може,да чете между редовете!-:) Кой разбрал разбрал!////////////Не е вярно,той е имал план да изкачва и други върхове,а не да умира.

24

Анонимен

преди 3 години

Баааа колку ривани беши за тос