Снимка: БГНЕС

Дания направи трето реми в група С на Евро 2024, като направи 0:0 със Сърбия. Така с три равенства, след тези със Словения (1:1) и Англия (1:1), Червения динамит остана на второто място в групата и отива на осминафинал. Датчаните завършиха с равни точки със Словения, който също направи три равенства и всичко останало в показателите им е равно - вкарани голове, голова разлика, че дори и жълтите картони. Стигна се до последния показател - представяне в квалификациите. Това означава, че Дания остава на второто място, но Словения също продължава напред.

Словенците са с три точки, но по-добри показатели от Унгария, а Хърватия завърши с две точки в група В. Така, каквото и да стане до края на груповата фаза, Словения е на осминафинал. Това е първото им участвие в елиминации на голям форум.

Англия изигра поредния си слаб мач, но въпреки 0:0 със Словения завърши на първото място в група С на Евро 2024.

Англичаните отново бяха неубедителни, като им липсваше креативност и скорост, а Гарейт Саутгейт както обикновено бе  твърде консервативен и предпазлив в действията си, като направи твърде късно смените си, които пораздвижиха играта.

Дания ще се изправи срещу Германия на осминафиналите, а Словения остана на трето място. Англичаните ще играят или с Нидерландия, или с третия от групата на Белгия, Украйна, Словакия и Румъния.

Подробности за мачовете четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase