Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият национал Валери Божинов заяви, че е готов да дари заплатата си от Пескара, за да помогне на Левски.

"Сините" са на прага на фалит и ако до 20 май не платят месечните възнаграждения на футболистите, те ще могат да разтрогнат по вина на клуба. Отделно 26-кратният шампион на България всеки месец трябва да превежда по 143 хиляди лева към НАП по разсрочено споразумение за задължения, както и още множество разходи.

"Положението в Левски всички го знаем какво е – неприятно е, нещата не са добре. Вярвам, че всички ние, които обичаме Левски, трябва да се обединим и да се съберат максимален брой средства за клуба. Трябва да се направи така, че клубът да се спаси. Нямаме този ресурс, който имаше и г-н Божков или който има държавата. Но Лески има нещо по-голямо – хората, феновете. Чрез обединението Левски ще се опита да се спаси", каза Божинов пред Дарик радио.

"Знам, че доста хора събират пари, искам и аз да бъда дарител. Искам да даря една част от моята заплата в Пескара. Не трябва само да се говори колко обичаш клуба, трябват факти и ще бъда съпричастен с отбора. Или една част от моята заплата или една цяла моя заплата ще отиде в касата на Левски. Ще звънна на Павел Колев да ми даде сметката и ще даря средства“, каза Божинов.

"Това, което казах ще го изпълня. Искам да бъда съпричастен и да помоля всички фенове, които обичат Левски, да направят всичко възможно клубът да бъде спасен. Надявам се всичко да бъде разрешено по най-добрия начин. Левски пак ще го има. Уважавам ЦСКА и това, което се случи с тях не беше хубаво. Не трябва да допускаме да се случи това и с Левски. Левски е марка, институция", добави Божинов.

Още новини около случващото се с Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

LosHo

преди 3 години

А заплатата от мафията в черното тото ще я дари ли?

18

Анонимен

преди 3 години

Още при Чорни стана ясно какво представляват вече спортните клубове и за какво се ползват.За пране на пари на международни бандити и наши родни разбира се.Спортната дейност беше камуфлаж за всякакви мръсотии.Как един адвокат Батков може да има стотици милиони левове ,че да "давал" на Левски 54 милиона. В резултат хората намразиха клубовете и оставиха стадионите в ръцете на подобни на шефовете *** и бандюги, занимаващи се престъпна дейност.

17

Анонимен

преди 3 години

Левски едно време бели Левски,и стига сте показвали снимката на Гунди ,гадове

fallback