Снимка: БТА
fallback

Интер отпадна от Шампионската лига, след като загуби с 1:2 от Барселона на "Сан Сиро". "Нерадзурите" се нуждаеха от задължителна победа, за да изпреварят Борусия Дортмунд и имаха щастието каталунците да бъдат в Милано без голямата си звезда Лионел Меси и още няколко титуляри.

Въпреки всичко Карлес Перес бе дал аванс на каталунците в 23-та минута, а в 44-та Ромелу Лукаку изравни. В края на мача “нерадзурите” натиснаха сериозно, но два гола на Лаутаро Мартинес в заключителните минути бяха отменени заради засади.

Така се стигна до 87-та минута, когато резервата Ансу Фати стана най-младият голмайстор в Шампионската лига и изхвърли Интер от Шампионската лига.

Така Барселона финишира Група F с актив от 14 точки след 4 победи и 2 равенства. Борусия Дортмунд завърши на втората позиция с 10, след като победи трудно у дома Славия Прага. Интер ще играе напролет в Лига Европа, като събра 7 точки от 6-те си мача.

В друга завързана до последно група Челси се класира за 1/8-финалите на Шампионска лига, след като победи с 2:1 Лил.

Домакините вкараха головете си още през първото полувреме чрез Тами Ейбрахам и Сезар Аспиликуета. Попадението на английския стрелец беше след фамозно изпълнение с пета след подаване на Вилиан. Французите се разписаха с първия си точен удар на "Стамфорд Бридж", който беше дело на Люик Реми в 78-ата минута.

С успеха Челси събра 11 точки и остана зад Валенсия, който има същия актив, но по-добри показатели в директните двубои. "Прилепите" си осигуриха място във фазата на елиминациите след победа с 1:0 над Аякс в Амстердам.

Срещата в Холандия беше изключително напечена, но голът на Родриго в 24-ата минута се оказа фатален за миналогодишния 1/2-финалист в турнира, който отпада с 10 т.

Всички новини след снощните мачове от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Ганиоо

преди 4 години

Резервите на Барса изхвътлиха кашоните на ***.

1

Анонимен

преди 4 години

Аякс аут ....... Гнусния отбор на Боруся напред.Баси тъпата ШЛ.

fallback