Снимка: БФВТ
fallback

България изпраща петима състезатели на първия турнир в памет на големия щангист Наим Сюлейманоглу.

Състезанията са в три дни, от 15 до 17 ноември, в град Газиантеп в Южна Турция. Състезанието е и част от олимпийската квалификация за игрите в Токио през следващото лято.

При мъжете ще ни представят Стилиян Гроздев в категория до 67 кг, европейският шампион и вицесветовен шампион Божидар Андреев в по-горната за него категория до 81 кг и Васил Господинов при 109 килограмовите.

На турнира ще има и 2 наши националки – Даниела Пандова в кат. 49 кг и Мая Иванова в категория 55 кг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 4 години

До Мен 14Наим е бил кандидат за Партия за националистическо действие (MHP) на местни и на парламентарни избори в Турция. Става на въпрос за ултранационалистическа партия. Сивите вълци им се водят за младежката организация. За тях България е Турска провинция. Така че да обясняваш колко Наим е обичал България е пълна глупост. Обичал е територията... като част от Турция.

12

Мен

преди 4 години

Много сте начетени и знаещи. Ако на вас ви кажат, че от утре се казвате Хасан, Али или Мехмед, как бихте се почувствали??? Наим винаги е показвал обич и признателност към България и ненавист и обида към тогавашния комуниттически режим. Името дадено ти от майка и баща е свято и то те прави това, което си. То е твоята съшност и никой няма право да ти го отнема или променя. Преди да съдите и да плюете ( в което сте номер 1, дори и с/у себеподобни), помислете малко и се поставете на негово място.

11

Анонимен

преди 4 години

До KromКроме,основателят на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА.е ТУРЧИН а той е ХАН АСПАРУГ 681КААН= ХАН е турска титла ,справка ГООГЛЕ а българската титла е ЦАР и коренът е РУСКИ. Българите стават християни мисля ,че през 863 ЗНАЧИ ПРЕДИ ДА ДОЙДАТ ОСМАНЛИИТЕ СА ДОШЛИ ТУРЦИТЕ Ипод влиянието на СЛАВЯНИТЕ/Асимилирани от слвяните/ са били турци.😆Българскитепрофесори историци това чух от Българската телевизия като казаха,че българският произход е ПЕРСИЙСКИ/ значи ИРАНСКИ

fallback