Снимка: БТА

Българските отбори изтеглиха сравнително приемлив жребий за третия предварителен кръг на Лига Европа.

ЦСКА ще играе срещу Будочност (Подгорица) или Зоря (Луганск), ако отстрани Осиек във втория предварителен кръг на Лига Европа. Първият мач ще на 8 август в София, а реваншът - след седмица в Черна гора или Украйна.

ЦСКА отново може да се завърне в Подгорица, където игра миналата седмица, когато завърши 0:0 с Титоград и продължи напред с общ резултат 4:0. Преди да мислят за следващия кръг обаче, "червените" ще имат трудната задача да отстранят Осиек.

Левски пък може играе в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу победителя от мача между Гент (Белгия) и Виторул (Румъния), ако преди това отстрани АЕК Ларнака.

При успех над кипърския тим във втория предварителен кръг "сините" ще бъдат домакини на първата среща на 8 август и ще гостуват в реванша седмица по-късно. Победителите от третия кръг на пресявките се класират за плейофите за влизане в групите на турнира.

Българският шампион Лудогорец пък ще се изправи срещу загубилия двойката Дъ Ню Сейнтс (Уелс) - Копенхаген (Дания) в третия предварителен кръг на Лига Европа, отреди тегленият в Нион жребий. Шампионите на Уелс и Дания ще мерят сили във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, но загубилият в тази двойка получава втори шанс с изява срещу Лудогорец.

Преди това обаче "орлите" трябва да се справят с исландския първенец Валур. Момчетата на Стойчо Стоев са смятани за безспорен фаворит срещу "викингите".

Четвъртият роден представител в Лига Европа Локомотив Пловдив ще играе с победителя от мача Страсбург (Франция) - Макаби Хайфа (Израел) в третия кръг на турнира Лига Европа. Това ще се случи единствено, ако локомотивци отстранят Спартак (Търнава) във Втория кръг.

В третия кръг мачовете ще се играят на 8-и и 15-и август, като Локомотив (Пловдив) е домакин в първата среща.

Всички новини и реакции около жребия за Лига Европа четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase