Снимка: БТА
fallback

Норвежецът Йоханес Клаебо и французинът Мартен Фуркад са най-успешните спортисти на завършилите днес зимната Олимпиада в Пьонгчанг.

Двамата са единствените състезатели с по три титли от Игрите.

21-годишният ски-бегач Клаебо взе злато в индивидуалния спринт в класически стил, в отборния спринт в свободен стил и с щафетата на Норвегия на 4 по 10 километра.

29-годишният биатлонист Фуркад пък триумфира в преследването на 12.5 километра, в масовия старт на 15 километра и със смесената щафета на Франция.

Ски-бегачката Марит Бьорген от Норвегия заслужи най-много отличия. Тя се окичи с пет медала - 2 златни (30 километра класически стил и щафета), 1 сребърен (скиатлон) и 2 бронзови (10 километра свободен стил и отборен спринт).

Естер Ледецка от Чехия пък влезе в историята като единствената спортистка с две златни отличия от два различни спорта на една Олимпиада. Тя триумфира в алпийския супергигантски слалом, а след това спечели и титлата в коронната си дисциплина в паралелния гигантски слалом в сноуборда.

Общо 21 спортисти спечелиха по две или повече титли в Пьонгчанг.

От състезателите без злато с най-много медали се окичи ски-бегачът Александър Болшунов (Русия) - 3 сребърни (50 километра класически стил, щафета на 4 по 10 километра и отборен спринт) и 1 бронзов (индивидуален спринт).

България не успя да стигне до отличие, като най-доброто класиране записа сноубордистката Александра Жекова с шесто място в дисциплината бордъркрос. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 6 години

Не са ли от асматиците тея?

3

Щирлиц

преди 6 години

Фуркад не беше ли "астматик",по примера на норвежците,които дълги години все болни бягат горките?

2

Анонимен

преди 6 години

Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха.......едно 21 годишно русначе взе ЧЕТИРИ МЕДАЛА, ама нашите тука това не забелязват!!! Давайте, давайте...........вашите гнусни и лицемерни "хвалебствия" по западнярите още повече усилват омразата ни към тях!!! Алоооууу...кажете нещо за асматиците!! Как се те...добре ли са вече, горките болни..........след Олимпиадата вече оздравяха ли!!! КОЛКО СТЕ противни.........

fallback