Снимка: БТА
fallback

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън очаквано бе избран от президентите на отборите във Формула 1 за най-добрия пилот на 2017 година.

Това е четвърто подобно признание за англичанина, който този сезон стана световен шампион за четвърти път в своята кариера. С това си постижение британецът се изравни с легендата Ален Прост и Себастиaн Фетел, които също имат по 4 титли.

Пред тях са само двама души – Хуан Мануел Фанджо с 5 титли през 50-те години и големия Михаел Шумахер със 7.

След допитването, проведено от motorsport.com, британският пилот на "Мерцедес" беше с 233 точки, а младият Макс Верстапен от "Ред Бул" завърши със 143. Вицешампионът Себастиан Фетел от "Ферари" пък остана едва трети, съобщава БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

ТЕМАТА НЕ Е ЗА ПИЛЕ

преди 6 години

Темата в статията е за ЛЮИС ХАМИЛТЪН, а не за Пилето, на което ВЕЛИКИЯ СЕНА обърса два шамара още в началото на кариерата му, но то пак не успя да разбере че този спорт е джентълменски и продължи с мръсни номера да печели. Оказа се обаче че Господ вижда и не забравя. Люис Хамилтън е велик пилот на пистата и джентълмен в живота. Ръгачите с мръсните номера вече не се състезават.

3

Анонимен

преди 6 години

Шумахер беше велик пилот.Хамилтън е шофьор.

2

Анонимен

преди 6 години

До 1 Ами най-добре един шофьор или пилот от Формула 1 се разбира колко голям майстор е на дъжд. Михаел Шумахер беше Господ, когато завалеше дъжд. Няма Хакинен, няма Хил, няма Вилньов...смачкваше ги с разлика.

fallback