Снимка: Reuters
fallback

Голямата трагедия на италианския футбол е факт! "Скуадра адзура" няма да играе на Световното първенство в Русия догодина, след като завърши 0:0 у дома срещу Швеция. Така след 1:0 от първия мач скандинавците се класираха за Мондиала.

Двубоят се игра почти изцяло пред вратата на шведите, но домакините така и не успяха да намерят головото си докосване. Главният рефер Антонио Матео Лаос пък не отсъди 3 спорни ситуации за дузпа и то само през първото полувреме. Италианците имаха претенции за наказателен удар и в края на срещата.

Така след 180 минути без гол срещу Швеция, тимът на Джампиеро Вентура отпада безславно в баражите. Нещо повече - Италия няма да играе на Световно първенство за първи път от 1958 година.

Радостта е за шведите, които пропуснаха предишните два Мондиала, но ще бъдат през лятото в Русия.

Подробности за мача четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

До Анонимен 42

преди 6 години

Тъй, тъй! Не гледай! И си осигури ток от възобновяем, роден наш източник, не си зареждай колата нито с руски газ, нито с течно гориво, където ще те излъжат и ще ти продадат пак руско гориво. Мини на соларни панели, получи си ток от родното слънце, та да не зависиш от руските монополисти, завоеватели, кибератакисти, майстори на хибридни войни! Бъди смел и независим! Не пий водка, даже и "Смирнофф"!

39

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 42Военната зона ти е в главата. Първо обяви примирие и "зарови томахавката", после давай мнение.

38

Анонимен

преди 6 години

Русия нали казва , че запада е ЛОШ ? Защо ще е домакин на събитие от запада ? Лицемерие с голямо Л. Аз там световно , няма да гледам. Както не глефах и олимпиада. Това са Европейски събития и трябва да си бъдат тук в европа. А не във военна зона.

fallback