Снимка: БТА
fallback

Григор Димитров допусна една от най-нелепите загуби в кариерата си, след като на 1/8-финалите от "Мастърса" в Париж отстъпи на американеца Джон Иснър, който стигна до успеха след 7-6(10), 5-7, 7-6(3).

Това бе и втори успех на американския бомбардировач срещу нашенеца.

В първия сет двамата не се пробиха и всичко се реши в тайбрека.

Иснър имаше аванс от 6-3 точки, но Григор успя да спаси и трите сетбола, а след това спаси и още два. При 11-10 за Иснър обаче нашенецът направи двойна грешка и така сдаде частта в полза на противника.

Вторият сет също започна равностойно и се виждаше как ще влезе в тайбрек, но след две двойни грешки на Джон в последния дванадесети гейм, Григор успя да вземе частта.

Третият сет определено започна по-добре за Григор. Той пропиля точки за пробив при първите две подавания на Иснър от него, но все пак проби в шестия гейм след третата си точка за пробив в него.

Тогава с фантастичен минаващ удар той размина американеца и го матира. При 5-4 Григор сервираше за мача и поведе с 15-0, но след това подаването му бе потресаващо и тромавият американец върна пробива.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който янкито спечели след 7-3 точки.

В спор за място на 1/2-финалите Иснър ще срещне Хуан Мартин Дел Потро, който ще се хвърли с всички сили в мача, тъй като от него ще зависи и евентуалното му класиране на финалите в Лондон.

Още за спорт четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

asd

преди 6 години

До ЦецоOoo bat Cecko :)

20

Цецо

преди 6 години

Направо съм потресен! Има гейм за мача на негов сервиз - най-важния му сервиз гейм и той отбеляза само 15 точки! Как Надал и Федерер могат да си вземат мачовете в такава ситуация а нашия не! И друг път съм го гледал да губи сетове от 5;2 и после и мачовете но в първия сет. Сега бях сигурен че ще бъде по-концентриран като е трети сет. Те противниците му вече почват да го надушват че са му слаби бушоните и хич не му се притесняват като има сет бол :( Загуби спечелен мач! Дано го е яд колкото мен!

19

Реалист

преди 6 години

Колко са добри тенисистите се определя еднозначно от мястото им в ранглистата и точките, които имат. Към този момент Гришо очевАдно е сред най-силните тенисисти в света. Сега е осми, а след три дни ще е шести - това е предварително известно. Трябва да не си в ред, за да твърдиш, че на шесто място в света е посредствен играч. То в топ 100, а и в топ 1000 на тениса посредствени няма, но това е дълга тема.

fallback